Hoppa till innehåll

Äntligen färdig! 325 450 ord (ca 850 sidor) blev det!

Efter att ha slitit mycket den senaste tiden är jag äntligen klar med nästa bok. Eller inte riktigt … Inte alls faktiskt. Jag har fortfarande mängder – kanske merparten – av arbetet kvar. I följande fem till sex genomläsningsrundor ska karaktärer och intrigen finslipas, språket ska bearbetas och fler kapitel kommer förmodligen behöva skrivas medan andra läggs åt sidan. Väldigt mycket arbete återstår alltså. Likväl har jag nått första delmålet. 325 450 ord blev alltså första manusutkastet och jag har svårt att tro att den färdiga romanen blir kortare. Min ambition har alltid varit att skiva en riktig episk stenålderssaga och det känns riktigt skönt att äntligen börja bearbeta manuset.

Mina två tidigare böcker, Arvsblod & Blodsband, är fortfarande slutsålda men någon gång framöver när jag får tid och ork ska jag ta tag i att trycka upp fler av dem.

Just nu är det fullt upp på mitt arbete (över 200 betyg ska sättas) men med start på söndag är tanken att jag återigen ska arbeta med boken (”Gryningslandet?) sju till tio timmar varje vecka. Om allt går väl hoppas jag ha det färdiga manuset klart om 12-18 månader.

Publicerat iUncategorized