Hoppa till innehåll

Blodsband

Sammantaget var det en spännande berättelse, med flera olika spår som Hedström knyter ihop snyggt på slutet. Jag kan varmt rekommendera den för alla som gillar episk fantasy, och jag tycker att det är mycket positivt att vi får se mer sådan litteratur med svenska som originalspråk. Jag ser verkligen fram emot att få läsa fortsättningen!

Ewa Broberg, författare
Blodsband är en uppföljare till Arbsblod och gavs ut år 2017

Baksidestext: Tidens vindar närmar sig obönhörligen stormstyrka. Garrin Seminer har överlevt slaget vid Vol Dai, men förlusten av hans trogne Jonar har lämnat sår som kommer ta lång tid att läka. När Garrin med sina följeslagare närmar sig den väldiga staden Drys är det med en känsla av att han där kommer att möta sitt öde. 

Mot Drys reser också Eyra, fast besluten att nå sitt mål – att erövra Nordens tron. Men hon som tidigare sett allt i svart eller vitt börjar långsamt inse att inget är så enkelt. 

I Drys befinner sig Livgardets beryktade kapten, Tysander Ortaga, i ett dilemma som bara tycks bli värre och värre. Han slits mellan sin plikt gentemot den tillträdande kejsaren och plikten mot sin älskade familj.

Blodsband är en direkt uppföljare till Albin Hedströms debutroman Arvsblod. Återigen möter läsaren spännande karaktärer och en underliggande kamp mot ondska – en kamp som tar sig många olika uttryck.