Hoppa till innehåll

Arvsblod

”En av de bästa fantasyböcker jag har läst på länge. Oväntade händelser och starka personer, gör det här till en mäktig berättelse som kommer att lämna spår efter sig in i framtiden. Läs den!”

– Kim M Kimselius, författare.

Arvsblod är min debutroman utgiven 2015.

Tjugo år har passerat sedan alarerna svor sin hämnd och drog ut i ett krig de inte kunde vinna. Fred har sänkt sig över land och stad. Men ute på kontinenten börjar en förändringens vind återigen att blåsa och från Södern hörs illavarslande rykten.

Kejsar Merios är en hård och obarmhärtig regent, och hans skoningslöshet blir allt svårare att godta. I den veltriska staden Anfang dras den unge adelsmannen Garrin Seminer obevekligt in i en konfrontation som han vet att han borde försöka undvika men som hans hjärta länge sökt.

Samtidigt försöker kaptenen för Livgardet, kejsarens legendariska elitgarde, Tysander Otaga, att tygla Merios för att inte förvärra den känsliga situationen i kejsardömet. Men i Tysanders hjärta dväljs egna bekymmer och hur ska han kunna tygla en skoningslös kejsare när han inte ens kan bemästra sina egna tvivel?

Under tiden har en mystisk man, besatt av en uråldrig dikt, satt en plan i verket. En noga utarbetad plan för att bekämpa ondskan på kontinenten. Men går det verkligen att bekämpa ondska utan att till slut själv uppslukas av den?


”Arvsblod är en välskriven och spännande berättelse. Albin Hedström har skapat en imponerande fantasyvärld, med väl genomtänkta detaljer och målande miljöer.”

– Ewa Broberg, författare och lektör.

”Albin Hedströms debutroman är en tät och välskriven fantasy med ett imponerande världsbygge och underbara personporträtt. Miljö- och personbeskrivningarna är utförliga och detaljrika”

.- Lisa Rodebrand, författare.